Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Környezetbarát tippek utazóknak

Föld
napja,
környezettudatosság,
tudatos
vásárló,
környezetvédelem

Április 22. a Föld napja. Ez alkalomból összegyűjtöttünk 5 hasznos tanácsot, hogy utazásotok alatt mit tehettek annak érdekében, hogy megóvjuk bolygónkat a turizmus káros hatásaitól.

 

1. Vásároljatok helyi termékeket!



A legkülönlegesebb ajándéktárgyakat utazás közben nagy valószínűséggel nem a leghíresebb látnivalók ajándékboltjaiban, és nem is a legfelkapottabb sétálóutca mentén található üzletekben fogjuk megtalálni, sokkal inkább a helyi kézművesek és dizájnerek kis boltjaiban. Ha náluk vásárolunk, a helyi gazdaságot és kézműves hagyományokat támogatjuk. Ráadásul azzal, hogy a tömegével és nagy valószínűséggel Kínában gyártott szuveníreket a polcon hagyjuk, a környezetet is védjük.

 






2. Használjátok a tömegközlekedést, vagy sétáljatok!

Külföldön autót vagy robogót bérelni egyrészt az ismeretlen utak, másrészt a ránk leselkedő átverések miatt is veszélyes lehet. Ha tehetjük, érdemes inkább a tömegközlekedést választani. Nemcsak olcsóbb, de így a helyiek mindennapjait is jobban megismerhetjük. Persze a leginkább környezetkímélő megoldás az, ha a nyaralás alatt két lábunkon járjuk be a vidéket.

 

3. Maradjatok a kijelölt túraútvonalon!

 

Kirándulás közben igyekezzünk a turistaútvonalakon vagy a helyiek által korábban kijárt ösvényeken haladni, és nem mindenen keresztül gyalogolva lerövidíteni az adott útvonalat.Nyilván nem fogunk környezeti katasztrófát okozni egy kirándulással, de a lábnyomainkat sok ezer további lábnyom követheti. Így pedig már jelentős környezetromboláshoz járultunk hozzá akaratunkon kívül.

4. Válassz környezetbarát szálláshelyet!




Ha tehetitek, válasszatok zöld szállodát. Csak pár kattintás, és már tudjuk is, mennyire fontos az adott hotelnek a környezet. Magyarországon például a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt Zöld szálloda pályázatának eredményei alapján lehet tájékozódni a kérdésben.

 




5. Válassz minket! 

Büszkén állítjuk, hogy papírhasználat nélkül működő iroda vagyunk, az utaslistán kívül semmit sem nyomtatunk ki. Bakancsos túráink során a természet ismeretét, védelmét és szeretetét közvetítjük utasainknak. Minden bakancsos túrára befizető utas után fát ültetünk, köszönhetően a Pilisi Parkerdő Zrt-vel való megállapodásunknak, így 2014-ben több ezer facsemetét ültettünk el.

Kalandozz velünk, válassz széles utazási kínálatunkból!

alfatours team

2015.04.22.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!